Om oss

Om oss

Veberöd Parkettservice startade i Skåne, mitt emellan Tomelilla och Staffanstorp, år 2018. Då som nu kunde vi erbjuda tjänster som golvläggning, slipning samt behandling av främst golv, men även av trappor och andra utrymmen.

Vårt motto är att aldrig tumma på vare sig kvalitet eller service. Arbetet sker systematiskt och målmedvetet i syfte att leva upp till kundens förväntningar. För oss är det självklart med certifierade golvläggare, den senaste tekniken och gedigna produkter.

Så här arbetar vi

Vi använder oss av marknadens bästa produkter för att säkerställa ett snyggt och hållbart resultat. Genom att utgå från befintliga förutsättningar i kombination med önskemål och behov kan vi ta fram den bästa lösningen för just ditt golv.

Vi kan lägga alla typer av trägolv och erbjuder även renovering av trappor, trösklar, trädäck, köksbänkar och liknande. Golven behandlas självklart med kvalitetsprodukter och läggs enligt konstens alla regler.

Visste du till exempel att

– Trägolv kräver rörelseutrymme då det sväller när luftfuktigheten ökar.

– Ett golv som är för tajt monterat kan resa sig och bli helt förstört.

– Felmonterade trägolv kan sprängas och orsaka förflyttning av väggar.

Frågor och svar

Under årens lopp har vi samlat på oss en hel del frågor från olika håll, inte minst från våra kunder. Lika många svar har levererats, och vi har nu valt att samla allt detta i en sektion som vi kallar just ”Frågor och svar”.

Vår förhoppning är att du ska kunna hitta svar på frågor som rör golvläggning, golvslipning och olika typer av trägolv i den här sektionen som vi försöker uppdatera regelbundet. Skulle du trots allt sakna svaret på en fråga är du varmt välkommen att kontakta oss via e-post, telefon eller sociala medier.

Ett parkettgolv är uppbyggt av olika lager varav det översta kallas för slitskikt. Oftast är det gjort av ädelträ och behandlat med olja, lack eller vax.

Valet av ytbehandling avgörs av var golvet ska läggas och hur stort slitage du tror att det kommer utsättas för. Lackade ytor är lätta att rengöra, medan oljade golv framhäver naturliga strukturer och ådringar.

Såväl parkett som trägolv och laminat har i princip samma användningsområden. Därför bör valet av golv styras av känsla, hållbarhet, ekonomi och design.

En stor skillnad är att trägolv är gjorda av naturmaterial och därför tillför en hel del värme till ett rum – både fysiskt och känslomässigt. Väljer du däremot ett laminatgolv får du räkna med att det blir avsevärt mycket kallare under fötterna. Å andra sidan är laminat ofta tåligare än parkett.

Det finns ljusa, mörka och mer neutrala golv och de har alla stor inverkan på hur ett rum upplevs. Dock påverkar de på lite olika sätt. Mörka trägolv skapar en ombonad och varm känsla samtidigt som de sväljer mycket ljus, medan ljusa trägolv skänker en känsla av rymd eftersom de reflekterar ljus.

Det som kan vara bra att komma ihåg är att trägolv mognar gradvis, ända tills dess att de har återfått sin naturliga färg. För att behålla en jämn yta och färg bör du låta bli att täcka golvet med mattor under de första veckorna efter det att ett nytt golv har lagts in.

Trägolv tål vanligtvis en belastning motsvarande gångtrafik, vilket i praktiken betyder att de tål den typen av slitage som det vanligtvis utsätts för i en privat bostad. Du bör undvika att våttorka golvet alltför ofta samt torka upp eventuellt spill omedelbart.

Om du råkar tappa ett vasst föremål som har gjort märken i golvet kommer dessa att sitta kvar under en lång tid framöver. Det går tyvärr inte att undvika. Detsamma gäller om du går med höga eller vassa klackskor inomhus, något som däremot går att undvika.

Skulle du få oönskade märken och skador finns vi här för att hjälpa dig med golvslipning och uppfräschning så att golven blir som nya igen!