Golvslipning

Golvslipning

Det krävs lång erfarenhet och stor kunskap för att slipa ett golv till perfektion. Den erfarenheten och kunskapen besitter vi, och det är därför vi lägger allt från massiva trägolv till parkettgolv och fiskbensparkett. Behöver det gamla golvet slipas ger vi det nytt liv och ny lyster. Inte minst äldre trägolv.

Många älskar känslan av gamla trägolv, vilket ofta beror på den vackra patinerade looken och den behagliga känslan mot bara fötter. Dock kräver äldre trägolv underhåll och det är då vi kommer in i bilden. Genom att slipa och behandla golvet precis lagom mycket ger vi dig känslan av nytt, samtidigt som vi bevarar det gamla.

Vi utgår från golvets befintliga skick

Alla typer av golv kräver underhåll om de ska hålla för den belastning och det slitage de utsätts för från år till år. Med dagens moderna och exakta slipmaskiner blir slitaget minimalt, dessutom anpassas såväl metod som behandling efter golvet skick och karaktär.

Har du ett äldre, något hårdare golv kan en grundbehandling inklusive slipning göra susen, medan ett mjukt golv ofta behöver något kraftigare tag och tätare slipning. Du kan vara trygg med att vi alltid utgår från golvets skick när vi väljer metod och behandling.

Slipning av befintliga golv

Med rätt kunskap och bra redskap går det utmärkt att rusta upp ett befintligt golv, oavsett om det är träplankor eller parkett. Därför rekommenderar vi ofta våra kunder att bevara befintliga trägolv, då de är både unika och ofta specialtillverkade för att passa just den bostaden. Finns det skadade eller trasiga delar byts de enkelt ut med delar som smälter in fint i helheten.

Vi erbjuder golvslipning i såväl privata bostadshus som kontorslandskap och butikslokaler samt i kommersiella och/eller offentliga utrymmen som skolor, vårdcentraler, gym med mera.