{keyword} i {city}

{keyword} i {city}

Fiskbensparkett kan läggas antingen flytande eller limmas alternativt spikas fast. Att golvet läggs flytande betyder helt enkelt att det varken limmas eller spikas fast mot underlaget, utan att det istället ”flyter ovanpå” golvplattan.

Dagens moderna fiskbensmönstrade parkettgolv kommer i lite olika form och format; från det mer traditionella till det mer moderna i härdat trä. Dessutom går det att välja mellan en rad olika ytbehandlingar. Vi hjälper dig självklart att välja den fiskbensparkett som passar bäst, oavsett om den ska läggas i ett privat hem, i en butikslokal eller på ett kontor.

Erfarenhet & kompetens

När du anlitar oss kan du också känna dig trygg med att vi har god kunskap om vilka problem som kan uppstå vid golvläggning. Det gäller inte minst i samband med läggning av fiskbensparkett då det, oavsett teknik, gäller att minimera eventuella problem som kan uppstå med traditionellt lagd fiskbensparkett.

Problem som kan uppstå är till exempel kupning eller glipor mellan stavarna. Något som vi förstås är noga med att undvika när vi lägger alla typer av golv, och särskilt när vi lägger fiskbensparkett.

Lite kuriosa om fiskbensparkett

Fiskbensparkett tros vara det första parkettmönstret som utvecklades i Europa. Att man vände träbrädorna i en vinkel som liknar ett sick-sackmönster är förmodligen ingen slump. Sick-sackmönster har nämligen använts i dekorativt syfte världen över i århundraden, i synnerhet i kyrkor och andra historiska byggnader.

Mönstret har även använts för att separera sand på så kallade ”smutsgolv” som främst förekom i fattiga hem förr i tiden. Med svepande rörelser skapade man helt enkelt dekorativa mönster i sanden, som Chevron och fiskben.